عقب ماندن اردوغان در نظرسنجی‌ها

توضیح تصویر توضیح لینک توضیح لینک

عقب ماندن اردوغان در نظرسنجی‌ها

به گزارش رک نیوز و به نقل از کانال اخبار سوریه در ایتا:در حالی که اردوغان هنوز موفق نشده که از برگه احیای روابط با سوریه در سایه زلزله‌های وحشتناک و ویرانگر اخیر استفاده کند، نگاهی به نظرسنجی‌های مختلف نشان می‌دهد که او به دلایل بسیار زیاد از رقیبش عقب افتاده است. اگر بپذیریم که انتخابات پیش‌رو تعیین‌کننده نظام سیاسی در ترکیه برای چند دهه آینده است، اما مردم اقبال چندانی به اردوغان و تیمش ندارند. در گزارش پیشین گفتیم که پرونده سوریه یک سبد آرای بسیار مهم 8 تا 12 درصدی در انتخابات پیش‌روی ترکیه دارد و همه تلاش می‌کنند تا این سبد آرا را از آن خود کنند.

▪️با حال بر اساس نظرسنجی‌های صورت گرفته، بلوک مخالف دولت آنکارا مشهور به ائتلاف ملی در رقابت پارلمانی مفروض برتری دست‌کم شش درصدی بر حزب عدالت و توسعه رجب طیب اردوغان و متحدان آن پیدا کرده است. حزب دموکراتیک خلق، از احزاب حامی کردهای ترکیه نیز در چنین رقابتی رای بالای ۱۰ درصد خود را حفظ می‌کند. البته این مساله را نباید دلیلی بر پیروزی مخالفان ارزیابی کرد. اردوغان به عنوان حزب حاکم ابزارهای قدرت بسیاری در اختیار دارد که می‌توانند باعث شکل‌گیری معجزه در صندوق‌های رای شوند.

▪️با این حال، فساد، رانت، قدرت گرفتن مافیا، فامیل‌بازی، سرکوب شدید مخالفان به ویژه پس از کودتای 2016، کاهش قدرت خرید رد پی تورم بی‌سابقه و سقوط ارزش پول ملی و بدتر از همه، نارسایی در زلزله اخیر باعث شده تا اردوغان پس از دو دهه با بدترین چالش دوران حکومتش مواجه شود. همچنین قربانیان زمین لرزه مرگبار ماه گذشته میلادی در مناطقی که سابقا پایگاه حمایت از حزب عدالت و توسعه بودند، در حال تجدیدنظر در وفاداری خود هستند.

توضیح تصویر

▪️انتخابات پیش رو در ترکیه نه فقط رهبر آینده این کشور را تعیین می‌کند، بلکه همچنین متعاقبا ممکن است مجددا نوع نظام حاکم بر این کشور را با توجه به وعده مخالفان اردوغان برای لغو نظام ریاست جمهوی که خود اردوغان اجرایی کرد، تغییر دهد. همچنین این انتخابات از طرف دیگر مسیر اقتصاد ترکیه و نقش احتمالی این کشور در راستای کاستن از درگیری در اوکراین و خاورمیانه را تعیین خواهد کرد. در حالی که ایران، روسیه، عربستان و برخی کشورهای دیگر روی پیروزی اردوغان شرط‌بندی می‌کنند ناتو از وحشت آنکه مبادا حضور دوباره اردوغان در قدرت باعث خروجش از این پیمان شود، به مخالفان کمک می‌کند.

▪️یکی از مهمترین شانس‌هایی که اردوغان آورد، زلزله ویرانگر قهرمان‌ مرعش و به دنبال آن غازی عنتاپ بود. همانگونه که در همان روزهای زلزله در گزارشی عرض کردم، این غضب الهی می‌تواند مانند یک شمشیر دو لبه عمل کند. در حالی که اردوغان در سایه این خشم طبیعت از گزند تحریم‌هایی که امریکا در آستانه انتخابات در نظر گرفته بود تا با اعمال آن فشار اقتصادی بر اردوغان را زیاد کند رها شد، اما ناتوانی در مدیریت این زلزله عاملی است که می‌تواند به شکل اساسی به پایگاه رای او ضربه بزند، اتفاقی که متحدان اردوغان در تلاش هستند مانع آن شوند.

▪️از سوی دیگر یک نظرسنجی منتشر شده از سوی مرکز پژوهش آکسوی در روز شنبه که تاریخ اجرایش هشتم مارس بوده، نشان داد کمال قلیچداراوغلو که نامش به عنوان کاندیدای ائتلاف مخالفان اردوغان در تاریخ ششم مارس اعلام شد، ۵۵.۶ درصد رای کسب کرده، در حالی که اردوغان ۴۴.۴ درصد رای به دست آورده است! دقت کنید، فاصله اعلام شده میان دو نفر دقیقا 12 درصدی است که در گزارش پیشین به آن اشاره کردم. این اختلاف آرا بدون شک در دمشق هم دیده می‌شود و سوری‌ها به شدت روی آن حساب باز می‌کنند.

▪️از سوی دیگر این نظرسنجی نشان داد بلوک مخالف اصلی حزب عدالت و توسعه ترکیه، ۴۴.۱ درصد رای و حزب دموکراتیک خلق این کشور نیز ۱۰.۳ درصد رای به دست می‌آورد. از سوی دیگر حزب عدالت و توسعه و متحد ملی‌گرایش در حزب جنبش ملی‌گرا روی هم رفته ۳۸.۲ درصد رای به دست آورده‌اند. در یک نظرسنجی به تاریخ ۶-۷ مارس از سوی مرکز افکارسنجی «الف ریسرچ» قلیچداراوغلو ۵۵.۱ درصد و اردوغان ۴۴.۹ درصد رای به دست آوردند. حزب مردم جمهوریخواه متعلق به قلیچداراوغلو نیز با کسب ۳۱.۸ درصد رای محبوب‌ترین حزب شد، در حالی که حزب عدالت و توسعه نیز ۳۱ درصد رای به دست آورد.

▪️بلوک مخالف اصلی ترکیه در این نظرسنجی ۴۳.۵ درصد رای کسب کرد، در حالی که حزب دموکراتیک خلق ۱۱.۳ درصد رای به دست آورد. احزاب عدالت و توسعه و جنبش ملی‌گرا هم در کنار یکدیگر ۳۷.۵ درصد حمایت کسب کردند. رای حزب دمکراتیک خلق هم نشان می‌دهد که اردوغان در سیاست سرکوب و خفقان مخالفانش به هیچ عنوان موفق نبوده اما این موضوع نمی‌تواند نقطه قابل اتکایی برای مخالفان اردوغان باشد، حربه‌های رجب بسیار است

توضیح لینک توضیح لینک توضیح لینک توضیح لینک

توضیح تصویر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *